בלוג

    כל המידע על בחירת קפסולות קפה למכונות

    קפסולות קפה עבור מכונות מהוות את חומרי הגלם על בסיסם הקפה נעשה. 

    סוג חומר הגלם, אבקה. סוג העטיפה, ואקום. כמות משוערת – ספל אחד של 60 מ"ל. אלטרנטיבות: פולים טבעיים לטחינה במטחנת קפה או פודים, שהם אבקות שארוזות בנייר ללא ואקום. קפסולות קפה, אם כן, מהוות את חומרי הגלם האיכותיים ביותר להכנת קפה הן בשל היעילות בהשוואה להכנת פולים והן בשל האיכות בהשוואה לאופן בו מאוחסנים פודים של קפה. גם הפער באיכות האבקה עצמה ניכר לטובת קפסולות קפה בשל התיבול, תמצית הווניל המתווספת לאבקה, ועוד.

    קפסולות קפה – אפשרויות צריכה


    • קפסולה בדידה – ניתנת לרכישה נקודתית בעמדות המכירה של חנויות קפה. המחיר קמעונאי, הקפסולה מספיקה לכוס קפה בדידה.
    • חבילות קמעונאיות – חבילות קפסולות קפה עם מעט מארזים. כל מארז מיועד לכוס קפה אחת של 60 מ"ל.
    • חבילות סיטונאיות – חבילות קפסולות קפה עם הרבה מארזים. על מארז מיועד לכוס קפה אחת של 60 מ"ל.


    אנו ממליצים להתבסס בעיקר על חבילות ולא על קפסולת קפה בודדת בשל ההפרש במחיר PER יחידה אחת. קפסולות קפה מחבילות גדולות נועדו בעיקר לצרכני קפה קבועים וקפסולות קטנות לצרכנים מזדמנים הממעטים להשתמש במכונת הקפה שלהם.


    מכונת הקפה המתאימה – מכונת קפסולות


    מכונה זו מיועדת להזנת קפסולות קפה על ידי הצרכן, בדיוק כשם שמכונה אוטומטית מיועדת להזנת תאי קיבול גדולים בכמות גדולה של אבקות קפה על ידי היצרנים או החברה המשווקת. מכונת קפסולות קפה מתבססת על קפסולות קפה מחבילות קטנות או גדולות שאתם רוכשים, ומופעלת על ידי פתיחת קפסולה והזנת תא הקיבול של המכונה באבקה שבתוכה.


    מבצעים על קפסולות קפה ומכונה


    על מנת לקבל את המחירים הנמוכים ביותר – חשוב לרכוש את המוצרים בחנות של מכונות קפה. שם, תוכלו למצוא בנקל מכונת קפסולות קפה בהתאמה אישית לצרכים שלכם ואת קפסולות הקפה האיכותיות ביותר בדילים המשתלמים ביותר. בואו לגלות עולם חדש ושלם של צרכנות קפה אשר יספק לכם את כל מה שאתם צריכים בשביל להביא את ציוד הקפה הטוב ביותר לבית שלכם: מכונות קפה, קפסולות קפה המוזנות לתוכן ועוד המון הפתעות בתחום הכנת המשקה המעורר.

    כל הפרטים על מקציפי חלב – מי זקוק להם, ומדוע?

    מקציפי חלב הם מכשירים ייעודיים להפיכת צורת החלב שלכם מנוזלית למוקצפת במטרה לשלבה על משקה קפה.

    מקציפי חלב עשויים להיות מכשירים בפני עצמם או כחלק מסט משולב הכולל מטחנה, מקציף ומחמם מים. מקציפי חלב ניחנים בכל מה שאתם צריכים בשביל להשכיל להכין קפה על פי דרישה, שכן הם מצוידים בטכניקות הקצפה שונות המאפשרות לכם להביא את הקפה שלכם לסטנדרטים המבוקשים.

    כיצד מומלץ להשתמש במקציף חלב אם זה ניסיוננו הראשון במכשיר?


    במצב זה חשוב מאד לעיין ב- MANUAL של המכשיר, שם תוכלו לקרוא על טכניקות הקצפה שונות הכוללות מינונים של חלב ושלבי ביצוע לכל טכניקה. כמובן שאין חכם ואין מיומן כבעל ניסיון אך עבודה עם מקציפי חלב הכוללים חוברות הוראות היא ללא ספק תחילת הניסיון שלכם. כשאתם קונים מקציפי חלב במצב הזה – אל תפנו לחברים שמוכרים או לחנויות יד שניה ללא מארז מקורי. פנו רק לחנות רשמית המשווקת מכונות קפה, כי רק שם תוכלו למצוא מקציפי חלב כשהם באריזותיהם המקריות, עם חוברות הוראות המבארות היטב כיצד יש להשתמש בהם.


    במה תורם מקציף חלב בפועל? האם בשביל משקאות קפה מיוחדים די להשתמש במטחנה?


    המטחנה הופכת את הפולים ממצב קשיח למצב אבקה, ולכן היא רק שלב בהכנה ידנית של קפה. אם כבר אתם נמצאים בנישה של עבודה אוטומטית חלקית, מומלץ לוותר על מטחנה ולקנות קפסולות. את החלב חובה להקציף עם מקציף חלב על מנת ליצור לו את הצורה של המשקאות המוכרים לכם: קפה הפוך, קורטו, מקיאטו, אספרסו לסוגיו, וכד'.


    כמה זמן עורכת הקצפת חלב?


    התהליך נמשך כמה דקות, ועובדים מיומנים בדרך כלל מקצרים משמעותית את זמן העבודה. כמובן שהדבר תלוי גם בכמות החלב בפועל. ניתן לשנות את מהירות ההקצפה ואת סוג ההקצפה הנדרשים למשקאות שאתם מבקשים להכין ועל כן זה גם משתנה ממשקה למשקה. משקאות עם מעטה חלב קצפתי עבה כנראה יארכו זמן רב יותר ממשקאות קפה רגילים בהם השכבה המוקצפת קטנה. הסוד בעבודה עם מכשירים כמו מקציפי חלב הוא ניסיון נטו. בתחילת דרככם, היצמדו לחוברת ההוראות על מנת שבהמשך תוכלו להפגין שליטה ביישום טכניקות הקצפה שונות בקלות.

    טיפים מקצועיים לבחירת מכונות קפה

    במאמר שלפניכם נספק מספר טיפים מובילים לבחירת מכונת הקפה המושלמת לכל מטרה.

    כינסנו לכם כאן 3 מטרות עיקריות: לבית, למשרד ולבית הקפה. בכך, מקבץ הטיפים מכסה כל משתמש קפה ויכול לספק לו את כל הכלים לבחירת המכונה לה הוא זקוק.

    טיפים לבחירת מכונת קפה ביתית


    כשאתם מתנהלים בבית, רכשו מכונה שתקל עליכם את השימוש וגם תפיק עבורכם משקה קפה טעים במיוחד מכל סוג לו אתם כמהים, בין אם אספרסו או קפה רגיל. אם אתם מגיעים ממשפחה בעלת ניסיון בתפעול מכונות קפה והכנה ידנית, מומלץ לרכוש מכונת קפה של בתי קפה, מכונה ידנית עם טחינה והקצפה ידניים, ובכך אתם מקבלים את ההזדמנות להפיק משקאות קפה מסוגים שונים על סמך הניסיון, נס קפה, קפוצ'ינו, אספרסו על סוגיו השונים, ועוד. אתם גם תהיו אלו שיקבעו את רמת החלב והסוכר בכל משקה. אפשרות אחרת, למי שמחפש אוטומציה ולא הכנה עצמאית, היא לרכוש מכונת קפסולות אותה תצטרכו להזין בכל פעם שתכינו קפה. עוד אפשרות היא לרכוש מכונה עם תא קיבול ענקי אשר יפטור אתכם מלמלא בכל אליטרציה, אלא רק אחת למספר חודשים. במקרה כזה מוטב לרכוש חבילות גדולות של אבקות קפה ולא קפסולות בגודל קטן, או לרכוש חבילות סיטונאיות של המון קפסולות.


    טיפים לבחירת מכונת קפה למשרד


    מכונת קפה למשרד זהה בבחירת למכונת קפה לבית רק שהכמות בדרך כלל גדולה יוצר. אם בכל זאת משרדכם קטן וכמות העובדים בו קטנה ומשפחתית, ניתן לערוך בירור אם אתם אנשי קפה המתמחים בהכנת קפה, ואם כך הוא הדבר, הכי כדאי רכוש מכונה ידנית עם טחינה והקצפה ידניים. אם אתם מחפשים אוטומציה ולא הכנה ידנית ניתן לבחור בין מכונת קפה על קפסולות בודדות, אך פרקטי יותר, במיוחד במשרד בינוני גדול, לרכוש מכונה 100% אוטומטית עם מילוי תקופתי של קפסולות אחת למספר שבועות או חודשים.


    טיפים לבחירת מכונת קפה לבתי קפה


    מכונות קפה לבתי קפה צריכות להכיל את כל הדרכים היעילות ביותר לעשות קפה ידני ומקורי כמו שרק אתם יודעים להכין. רכשו מכונת קפה עם ברזי הקצפה ומטחנת קפה מרובות מצבים, אשר נוח לכם לתפעל בעצמכם. ככל שבית הקפה גדול יותר יש לרכוש מכונה גדולה יותר עם יותר ברזי מזיגה לייעול תהליך ההכנה. בכך, מכונות קפה שתרכשו ישרתו אתכם ללא קושי וללא הפעלת משאבים מרובה.

    במאמר שלפניכם נספק מידע על מספר מכונות אספרסו לבתי עסק.

    מאד כדאי לדעת כיצד בוחרים מכונות אספרסו על מנת שגם העסק שלכם ייהנה ממכשיר בוטיק המתאים למשרד בו הוא עובד. בכך, אתם תזכו את עצמכם במכונה המתאימה לצרכים שלכם ושל העובדים ותוכלו ליהנות מקפה איכותי באופן ההכנה הרצוי לכם. תחום מכונות האספרסו רחב ומצריך ידע בטרם נגשים לבחור מכשיר אידיאלי. הישארו עמנו וגם אתם תדעו כיצד בוחרים מכונות אספרסו איכותיות לבית העסק שלכם. 

    תרבות הקפה במשרד


    ישנו הבדל מהותי אם צריכת הקפה במשרד מבוססת על מזיגה מהירה של המשקה ללא השקעה בהכנה, או שבמשרד ישנם עובדים שמעדיפים להכין ידנית את הקפה כולל דרבוק של נוזליו השונים. במשרד כזה, שהוא לרוב משרד קטן בו ישנה כמות מצומצמת של עובדים חובבי קפה – מומלץ לבחור מכונת בתי קפה מקצועית אשר באמצעותה ניתן לטחון פולי אספרסו, להקציף לבד חלב ולשלב את המים החמים. המכונה מגיעה עם מטחנת קפה ומקצפת חלב ומיועדת באמת לחובבי קפה מושבעים ומנוסים שהתנסו בעבר בהכנת קפה מקצועי. במשרד בו הנושאים הללו לא מצויים בראש מעייניהם של העובדים, והם מעוניינים רק במזיגה מהירה של הקפה לכוס, רצוי להצטייד במכונת אספרסו אוטומטית או מכונת קפסולות אשר תדאג למזיגת קפה אספרסו לפי בחירה: קצר, ארוך, כפול, אמריקנו, מקיאטו, וכד'.


    סוגי חומר הגלם המועדף לעשיית קפה


    אנו ממליצים על פולים או קפסולות אספרסו. פודים זו אבקה שהיא מקרה פרטי של נוסחת טחינה (שלא כמו בקפסולות היא לא מוצבת בבידוד ואקום אלא עטופה בנייר) שאמנם מוזיל מחירים אך לא נועד לאחסון ארוך טווח. לכן, אם אתם עובדים עם אבקות – תעבדו עם קפסולות אספרסו. אם אתם עובדים עם פולים, מומלץ לרכוש פולים רק מחנויות המשווקות מכונות קפה. מאד חשוב לבחור בחומרי גלם איכותיים לכל סוג של מכונה שלא יהיה לכם: ידנית מבוססת פולים או אוטומטית מבוססת קפסולות אספרסו.


    אופן המזיגה של חומרי הקפה למכונה


    אנו ממליצים לבחור במזיגה אוטומטית ארוכת טווח, בה למכונה יש מכל אבקה גדול אם אתם יודעים שאתם אנשי קפה ואתם כל יום שותים ולוגמים ממנו. אם זה לא המצב, וקפה הוא עניין מזדמן אצלכם, רכשו מכונות אספרסו בהן הפעלת המכונה מבוססת על קפסולה בודדת.

    במאמר שלפניכם תוכלו לקרוא טיפים מקצועיים לבחירת מטחנת קפה

    בין אם אתם מנהלי בית קפה או צרכנים ביתיים שנדבקו ב- "חיידק" ההכנה הידנית – לנו יש את הפתרונות החמים ביותר שיסייעו לכם להגיע למטחנת הקפה המושלמת עבורכם, מטחנת קפה שכל יום שתשתמשו בה – תיהנו מכך בכל פעם מחדש וללא תנאי.

    בחרו מטחנת קפה בהתאם לכמויות שאתם צפויים לעבוד עמן


    מדובר בהיקף הכנת הקפה שלכם בו זמנית. אם אתם עושים קפה רק לעצמכם ולבני ביתכם בכמות ספורה, ניתן לבחור מטחנת קפה קטנה עם קצב טחינה איטי ומזיגת אבקה ידנית וליהנות מאד מהמכשיר החדש. אבל אם אתם בית ששתיית הקפה בו היא להרבה אנשים, ואם אתם נמצאים בבית קפה, מטחנות קפה שתצטרכו צריכות להיות הרבה יותר גדולות, הרבה יותר מהירות ורצוי עם מזיגת אבקה אלקטרונית. בדרך זו אתם מתמודדים עם כמות הרבה יותר גדולה של פולים וטוחנים באותו קצב בו טוחן הצרכן הביתי שמתבסס על מעט קפה.


    בחרו מטחנת קפה בהתאם לקיבולת שלה להכיל פולי קפה


    אין ספק שעם הצורך באספקת קפה בכמות מסוימת, מגיע גם גודל תא הקיבול. מטחנות קפה המיועדות לאספקת קפה בכמות רבה לאנשים לא מעטים צריכות להכיל תא קיבול גדול. מטחנות קפה המיועדות לאספקת קפה בכמות מועטה לאנשים בודדים יכולה גם להכיל תא קיבול קטן. בדרך זו אתם מתמודדים יפה עם תא האחסון ולא צריכים לעשות REFILL בתדירות גבוהה כשאתם מפעילים את המטחנה.


    בחרו מטחנת קפה איכותית עם כלי טחינה איכותיים: מומלץ לבדוק מהם החלקים שלה


    חשוב לבדוק שהמטחנה מבוססת על סכיני טחינה איכותיות וממותגות, תפעול חכם שלהם עם מעט סיבובי טחינה ובעוצמה גדולה. כך, אתם גם דואגים לטחינה איכותית וגם לטחינה יעילה ומהירה שתחסוך לכם חשמל ומשאבי זמן כאחד.


    בחרו מטחנת קפה עם פיצ'רים נוספים בהתאם לצרכים


    אם הצורך הוא נקודתי – הכרוך בטחינה של הפולים בלבד, יש לבחור מטחנות קפה בלבד. אבל אם כל ממשק הכנת הקפה הוא ידני, כולל חימום והקצפה, מומלץ לבחור מכשיר ידני משולב שהוא גם מטחנת קפה, גם מקציף חלב וגם מחמם. מכשיר זה הוא מכונת קפה ידני. מטחנות קפה המוכלות בתוכו ניתנות לאפיון בכל מיני רמות כפי שנלמדו במאמר זה.

    אם אתם מעוניינים להשביח את טעמו של הקפה שלכם, גם כשהוא נעשה בקומקום ובמיוחד כאשר הוא נעשה במכונה, חומר הכלם הטוב מכולם הוא קפסולות קפה של חברות המותג לייצור קפה

    האלטרנטיבות הן פולי קפה שנטחנים במטחנה, אותה תצטרכו לרכוש בנפרד, או פודים; אבקות ארוזות במארזי נייר ללא ואקום. היות שאת הפתרון הראשון קשה מאד לעבד, והזמן שלוקח לעבדו ממושך, ואת השני לא כדאי לשמור לפרקי זמן ארוכים (בשל אובדן מהיר של התוקף) היעילות ביותר הן קפסולות קפה. עם קפסולות קפה אתם מגשימים מגוון רחב של חוויות בטעמי קפה.

    הכנת משקאות קפה בוטיק מגוונים בקלות


    ניתן לקנות קפסולות קפה עם תמצית וניל ותיבול קפה ייחודי להכנת המשקאות המועדפים עליכם: קפוצ'ינו, מקיאטו, קורטו, קפה הפוך, אספרסו, ועוד. קפסולות הקפה הייחודיות יצרו עבורכם את המשקה שתמיד חלמתם עליו בלי להבין דבר בהכנת קפה ידנית. כל שצריך לעשות עם למזוג קפסולה בודדת לתוך מכונה ייעודית, ותהליכי האוטומציה בתוכה יעשו את העבודה למענכם. בפרק הבא של המאמר נדון בסוגי מכונות המבוססות על קפסולות קפה.


    מכונות קפה מבוססות קפסולות


    נכון יותר יהיה לומר "מכונות קפה מבוססות אבקות", וזאת לעומת מכונות קפה הכוללות גם מטחנות ועובדות על בסיס פולים שלמים. במכונה שהיא 100% אוטומטית מזינים לכם את תא הקיבול בעשרות קפסולות קפה שמספיקות לחודשים רבים, ולעתים מעל שנה, עם מילוי מטעם נציגי החברה. לעומת זאת, ישנן מכונות קפה עם תאי קיבול קטנים של קפסולה אחת או 2. המשתמש מזין את הקפסולה לתוך פתח ייחודי והמכונה מפיקה קפה בכמות של ספל אחד. בעוד המכונה הראשונה נועדה לצרכני קפה קבועים בתדירות גבוהה, השנייה נועדה לצרכנים מזדמנים אשר שותים קפה לעתים רחוקות ולא בהתאם לפרקי זמן קבועים.


    כיצד מומלץ לרכוש קפסולות קפה


    הכי כדאי לעשות זאת באופן סיטונאי. מדובר על אריזות חיסכון במחירים נוחים PER קפסולה אחת. זה מהווה יתרון משמעותי מאד למי שמעוניין להכין קפה פעמים רבות וזקוק לאחסון חומרי גלם רבים בביתו לשם כך. אפשרות נוספת היא לרכוש את הקפסולה בחבילות קטנות ואפילו בבודדות בחנויות. זכרו שללא קשר לדיל בו אתם בוחרים, מומלץ מאד כי קפסולות קפה תרכשו בחנויות מכונות קפה על מנת להבטיח איכות וחוסר זיוף במוצרי הקפה המקוריים של חברות המותג.

    מאז ומתמיד היוו מכונות אספרסו את חוד החנית במכונות המשקאות בחברות ועסקים

    מכונות אספרסו מוזגות לעובדים את המשקה שנהפך למרענן הלאומי של ישראל על אף שמוצאו בכלל מאיטליה. אספרסו בארץ הוא אחד המשקאות הפופולריים ביותר. לכן, בעסק מעבים את המשרד או את חדר העבודה במכונת אספרסו יוקרתית אשר תספק מענה מלא לכם ולכלל העובדים.


    מכונות אספרסו למשקאות אספרסו


    מכונת אספרסו זו מוזגת את כל סוגי האספרסו באופן אוטומטי: אספרסו קצר, ארוך או כפול. מכונה זו היא מכונה מינימאלית מבחינת סוגי המשקאות אך עובדת ביעילות ומכינה את המשקאות במהירות רבה. העובדים ייהנו מסוגי משקאות המיועדים לכוסות קטנות של 30 מ"ל. כולם מאופיינים תחת משפחת משקאות האספרסו. בהשוואה למכונות קפה אחרות היא נחשבת לא יקרה בעליל לא רק במחיר הפתיחה אלא גם במילוי ובתחזוקה של חומרים בהמשך. קפסולות אספרסו הם כלי המילוי של המכונה.


    מכונת אספרסו למשקאות נוספים


    מכונה זו אחראית למזיגת משקאות אספרסו בסיסיים אבל גם למשקאות אספרסו מיוחדים כמו מקיאטו איטלקי, אמריקנו וקורטו ספרדי. המשקאות הללו מתוקים יותר מאשר בטעם המר של האספרסו והם מיועדים למי שמבקש למזוג לעצמו מעת לעת משקאות דמויי קפה. ההבדל בינ9ם לבין קפה רגיל הוא שהם נמזגים עדיין לכוסות קוטנות של 30 מ"ל ומכילים טעם שונה מעט מהקפה שמוכר לנו (למעט קורטו שרבים רואים בו גרסה מוקטנת לקפה ההפוך).


    מכונות אספרסו למתקדמים הכוללות טחינה והקצפה עצמאיות


    מכונות אספרסו אלה טובות בעיקר למשרדים קטנים באווירה משפחתית בה בדקתם ומצאתם שהעובדים מגיעים מהעולם של הכנת קפה מקצועי. במקרה כזה רצוי לשים במשרד מכונה ידנית על מנת ליהנות ממשקאות המבוססים על פולים אמתיים ולא על קפסולות. אבל, קחו בחשבון שזה תהליך ארוך המצריך עבודה ידנית. אם יש לכם עומסי עבודה שלא מאפשרים הפסקות ארוכות, מוטב להתבסס על אחת משתי המכונות שהצגנו לעיל. בכך, אתם יכולים להבטיח לעצמכם מכונות אספרסו אוטומטיות, יעילות ושלא דורשות מאמץ הכנה מקדים של משקאות אספרסו. אל תשכחו כי מכונות אספרסו הן המכונות שכל אורח יבקש למצוא כשהוא בא לבקר אתכם ולכן ישנה חשיבות מכרעת להצבת מכונות אלה במשרדכם, ללא קשר לגודלו או סוגו.

    ראש אי-61  מול ראש בזרה קלאסי 

    ההבדל העיקרי בין מכונות עם ראש E61 למכונות בזרה עם ראש קלאסי -BZ הוא מהירות החימום. בהתבוננות ב 2 הגרפים נוכל לראות בכמה ראש ה- BZ יותר מהיר מה-E61 בכל מצבי החימום:

    בגרף הראשון אנו רואים השוואה ללא הפרעות:

    לאחר עשר דקות, מכונת ראש BZ מגיעה לטמפ' 52.5 מעלות צלזיוס ואילו מכונת ראש E61 מגיעה ל35.2 מעלות. זה אומר שBZ מגיע לעד כ50 אחוז יותר מעלות באותו משך זמן.

    בנוסף, BZ מגיעה ל79 מעלות לאחר 20 דקות ו30 שניות. על מנת להגיע לאותה הטמפ' מכונת הE61 צריכה לפעול במשך 35 דקות.

    מכונת קפה ואן טאץ !!! 

    אך איזה כיף של מוצר, אוהבים את המטבח שלכם? אם הוא קטן מאד...... כמה חבל המכונה הזאת לא בשבילכם......, אבל אם הוא בגודל ממוצע הוא מדליק? רחב? זה המוצר אל תוותרו עליו.

    פנויים להתפנק בבוקר על כוס קפה מושלמת חמה ועשירה, מליטה בריסטה תעשה לכם את הבוקר, המכונה מאפשרת לכם לקבל שתי כוסות קפוצינו ענקיות בלחיצה אחת בלבד! ניתן לבחור פולי קפה משתי אופציות הקיימות במיכל האחסון העליון, דבר ייחודי למליטה בלבד, והכל בפשטות ומהירות.

     

    בלוטוס Bluetooth - את המכונה ניתן להפעיל ישירות או דרך הבלוטוס בטלפון הנייד, אייפון או אנדרואיד בקלות רבה, למכונה פילטר מובנה במיכל המים המאפשר לשלוט באיכות המים ולקבל מים רכים להגנה על המכונה וכן לאיכות משופרת בקפה.

     

    לוח הבקרה במכונת הקפה של מליטה מאפשר לך לבחור כמה כוסות קפה, באיזה חוזק, עובי טחינה, איזה פולים בשימוש וכמות המים או גודל הכוס.

    ניתן לכוון מראש עשרים ואחת משקאות לפי שמות אנשים לקבלת משקה אישי, או לעבור לתפריט משקאות וללחוץ אישור לקבלת משקה לפי שם גנרי כמו למשל "קפוצינו, אספרסו, מקיאטו, לטה מקיאטו וכו'.


     Melitta Barista TS Smart Touch Display


    מיכל החלב הינו נפרד מהמכונה, נח וידידותי לשימוש. כל שצריך הינו לנתק את הצינורית במכונה מהמיכל ולהחזירו למקרר, ניתן לבצע ניקוי מהיר אוטומטי על ידי נעיצת הצינורית במגש הטיפות ולחיצה על אוקי, המכונה תבצע שטיפה מהירה וחמה של מערכת החלב למגש הטיפות, ממש נח וסטרילי לשימוש הבא.

    האפליקציה מאפשרת לך לשמור שמות משקאות אישים לפי כמויות חלב וקפה וכן טמפרטורה רצויה, ללא צורך חוזר ונשנה לכוון בכל פעם, כך שניתן להכין את הקפה האהוב עליך בלי לקום מהספא ...

    כמובן שצריך לרוקן כל 12 כוסות את מגש הטיפות, את זה האפליקציה עדין לא עושה...., לכן מומלץ שהמכונה תהיה סמוכה לאזור הכיור, או לדאוג לרוקן לפני  שהמגש מתמלא בעודף נוזלים, אבל מלבד זאת המכונה חכמה וידידותית ומאפשרת הכנה של קפה באופן מהנה על כל היבטיו.

     

    איך יוצא הקפה? ובכן מפתיע כמה טעים המשקה באופן כה נח בהכנה ביתית , אפילו מתחרה בלא מעט בתי קפה שאני נוהג לשתות בהם....! ללא ספק המכונה יוקרתית ולא זולה, ומיועדת למי שיכול להרשות לעצמו פינוק של מעל 6000 ₪ אבל בעצם אם נעשה חשבון על כל הכוסות שרכשנו מחוץ לבית כשלא הייתה לנו מכונה במבט מצטבר זה אפילו כלכלי, מכונת קפה מליטה בריסטה מומלצת ביותר !


    Melitta APP

    מקציפי חלב הופכים את החלב שאתם מייעדים להוסיף לקפה לחלב מוקצף בשלל דרכים המתאימות למשקאות קפה שונים. 

    המקציף אחראי ליצירת כתם החלב המפורסם במשקאות מקיאטו ולהכנת מרקם חלב מחוספס במשקאות קורטו וקפה הפוך. כמו כן, מקציפי חלב מסוימים עשויים להפוך את החלב לדמוי קצפת רב שכבתית של ממש. 

    אופן העבודה עם מקציפי חלב


    על אף כי עם המכשירים מתקבלים MANUALS מסודרים, רצוי לגשת לתפעולם עם ניסיון מעשי בהכנת קפה מסעדות. ההוראות שעל גבי המכשיר מכווינות כיצד מקציפים ואף מלמדות שיטות הקצפה שונות, אך הניסיון המעשי הוא הקובע בתחום ההקצפה: הזווית בה מנענעים את החלב כשהוא בכלי הקיבול ושימוש בכפתורים השונים לקבלת סוג ההקצפה הנבחר הן לא מיומנויות שנלמדות מהיום להיום. יחד עם זאת, חנויות מכונות קפה מפרסמות חומרי מידע בנושא: הדרכות, קטעי וידאו, ומאמרים כתובים, מהם ניתן ללמוד על שיטות ההקצפה השונות של המכשירים.


    בחירת מקציפי חלב


    חשוב לבחור את מקציף החלב בהתאם לקיבולת המכל של החלב ולפונקציות ההקצפה השונות. במידה ואינכם מכירים אותן, בדקו את המפרט הטכני ובחרו מקציפי חלב העונים לדרישות. רוב מקציפי החלב מיישמים את פונקציות ההקצפה המרכזיות להכנת קפה הפוך, קורטו, מקיאטו ושאר משקאות בהם ישנו חלב מוקצף. כאמור, מאד חשוב שהבחירה תיעשה גם בהתאם לפונקציות הקצפת החלב וגם בהתאם לגודל תא מזיגתו.


    מכשיר משולב: מטחנה, מקציף ומחמם


    לאלה מכם שרוצים לעשות קפה קומפלט במכונה אחת ניתן לרכוש מכשיר אשר יש בו גם מטחנה, גם מקציף חלב וגם חימום. המכשיר עובד עם שלושת היישומים העיקריים שיביאו אתכם להכין קפה באופן ידני ומאפשרים השלמת הכנת קפה במלואה משלב הפולים ועד שלב ההקצפה והחימום בגפכם. אם אתם לא רק אנשי קפה אלא גם אנשי הכנת קפה, מכשיר זה הוא בשבילכם. בדומה לבחירת מקציפי קפה, גם בחירת מכשירים משולבים כגון אלו מצריכים ניפוי על פי סוגי המשקאות המבוקשים (אספרסו או קפה או שניהם) ופונקציות ההקצפה והטחינה השונות. מאד מומלץ לקרוא מפרטים של מכשירים משולבים הכוללים מקציפי קפה ומטחנות על מנת לבחור את המתאים ביותר לצריכת הקפה שלכם.