בלוג

    הוא פשוט טקסט
    הוא פשוט טקסט גולמי של תעשיית ההדפסה וההקלדה. Lorem Ipsum היה טקסט סטנדרטי עוד במאה ה-16,
    הוא פשוט טקסט גולמי של תעשיית ההדפסה וההקלדה. Lorem Ipsum היה טקסט סטנדרטי עוד במאה ה-16, כאשר הדפסה לא ידועה לקחה מגש של דפוס ועירבלה אותו כדי ליצור סוג של ספר דגימה. ספר זה שרד לא רק חמש מאות שנים אלא גם את הקפיצה לתוך ההדפסה האלקטרונית, ונותר כמו שהוא ביסודו. ספר זה הפך פופולרי יותר בשנות ה-60 עם ההוצאה לאור של גליון פונטי המכיל פסקאות של Lorem Ipsum. ועוד יותר לאחרונה עם פרסום תוכנות המחשב
    קפסולות קפה איכותיות – טיפים צרכניים

    אם אתם מעוניינים להשביח את טעמו של הקפה שלכם, גם כשהוא נעשה בקומקום ובמיוחד כאשר הוא נעשה במכונה, חומר הכלם הטוב מכולם הוא קפסולות קפה של חברות המותג לייצור קפה

    האלטרנטיבות הן פולי קפה שנטחנים במטחנה, אותה תצטרכו לרכוש בנפרד, או פודים; אבקות ארוזות במארזי נייר ללא ואקום. היות שאת הפתרון הראשון קשה מאד לעבד, והזמן שלוקח לעבדו ממושך, ואת השני לא כדאי לשמור לפרקי זמן ארוכים (בשל אובדן מהיר של התוקף) היעילות ביותר הן קפסולות קפה. עם קפסולות קפה אתם מגשימים מגוון רחב של חוויות בטעמי קפה.

    הכנת משקאות קפה בוטיק מגוונים בקלות


    ניתן לקנות קפסולות קפה עם תמצית וניל ותיבול קפה ייחודי להכנת המשקאות המועדפים עליכם: קפוצ'ינו, מקיאטו, קורטו, קפה הפוך, אספרסו, ועוד. קפסולות הקפה הייחודיות יצרו עבורכם את המשקה שתמיד חלמתם עליו בלי להבין דבר בהכנת קפה ידנית. כל שצריך לעשות עם למזוג קפסולה בודדת לתוך מכונה ייעודית, ותהליכי האוטומציה בתוכה יעשו את העבודה למענכם. בפרק הבא של המאמר נדון בסוגי מכונות המבוססות על קפסולות קפה.


    מכונות קפה מבוססות קפסולות


    נכון יותר יהיה לומר "מכונות קפה מבוססות אבקות", וזאת לעומת מכונות קפה הכוללות גם מטחנות ועובדות על בסיס פולים שלמים. במכונה שהיא 100% אוטומטית מזינים לכם את תא הקיבול בעשרות קפסולות קפה שמספיקות לחודשים רבים, ולעתים מעל שנה, עם מילוי מטעם נציגי החברה. לעומת זאת, ישנן מכונות קפה עם תאי קיבול קטנים של קפסולה אחת או 2. המשתמש מזין את הקפסולה לתוך פתח ייחודי והמכונה מפיקה קפה בכמות של ספל אחד. בעוד המכונה הראשונה נועדה לצרכני קפה קבועים בתדירות גבוהה, השנייה נועדה לצרכנים מזדמנים אשר שותים קפה לעתים רחוקות ולא בהתאם לפרקי זמן קבועים.


    כיצד מומלץ לרכוש קפסולות קפה


    הכי כדאי לעשות זאת באופן סיטונאי. מדובר על אריזות חיסכון במחירים נוחים PER קפסולה אחת. זה מהווה יתרון משמעותי מאד למי שמעוניין להכין קפה פעמים רבות וזקוק לאחסון חומרי גלם רבים בביתו לשם כך. אפשרות נוספת היא לרכוש את הקפסולה בחבילות קטנות ואפילו בבודדות בחנויות. זכרו שללא קשר לדיל בו אתם בוחרים, מומלץ מאד כי קפסולות קפה תרכשו בחנויות מכונות קפה על מנת להבטיח איכות וחוסר זיוף במוצרי הקפה המקוריים של חברות המותג.

    מכונות אספרסו למשרד ולעסק

    מאז ומתמיד היוו מכונות אספרסו את חוד החנית במכונות המשקאות בחברות ועסקים

    מכונות אספרסו מוזגות לעובדים את המשקה שנהפך למרענן הלאומי של ישראל על אף שמוצאו בכלל מאיטליה. אספרסו בארץ הוא אחד המשקאות הפופולריים ביותר. לכן, בעסק מעבים את המשרד או את חדר העבודה במכונת אספרסו יוקרתית אשר תספק מענה מלא לכם ולכלל העובדים.


    מכונות אספרסו למשקאות אספרסו


    מכונת אספרסו זו מוזגת את כל סוגי האספרסו באופן אוטומטי: אספרסו קצר, ארוך או כפול. מכונה זו היא מכונה מינימאלית מבחינת סוגי המשקאות אך עובדת ביעילות ומכינה את המשקאות במהירות רבה. העובדים ייהנו מסוגי משקאות המיועדים לכוסות קטנות של 30 מ"ל. כולם מאופיינים תחת משפחת משקאות האספרסו. בהשוואה למכונות קפה אחרות היא נחשבת לא יקרה בעליל לא רק במחיר הפתיחה אלא גם במילוי ובתחזוקה של חומרים בהמשך. קפסולות אספרסו הם כלי המילוי של המכונה.


    מכונת אספרסו למשקאות נוספים


    מכונה זו אחראית למזיגת משקאות אספרסו בסיסיים אבל גם למשקאות אספרסו מיוחדים כמו מקיאטו איטלקי, אמריקנו וקורטו ספרדי. המשקאות הללו מתוקים יותר מאשר בטעם המר של האספרסו והם מיועדים למי שמבקש למזוג לעצמו מעת לעת משקאות דמויי קפה. ההבדל בינ9ם לבין קפה רגיל הוא שהם נמזגים עדיין לכוסות קוטנות של 30 מ"ל ומכילים טעם שונה מעט מהקפה שמוכר לנו (למעט קורטו שרבים רואים בו גרסה מוקטנת לקפה ההפוך).


    מכונות אספרסו למתקדמים הכוללות טחינה והקצפה עצמאיות


    מכונות אספרסו אלה טובות בעיקר למשרדים קטנים באווירה משפחתית בה בדקתם ומצאתם שהעובדים מגיעים מהעולם של הכנת קפה מקצועי. במקרה כזה רצוי לשים במשרד מכונה ידנית על מנת ליהנות ממשקאות המבוססים על פולים אמתיים ולא על קפסולות. אבל, קחו בחשבון שזה תהליך ארוך המצריך עבודה ידנית. אם יש לכם עומסי עבודה שלא מאפשרים הפסקות ארוכות, מוטב להתבסס על אחת משתי המכונות שהצגנו לעיל. בכך, אתם יכולים להבטיח לעצמכם מכונות אספרסו אוטומטיות, יעילות ושלא דורשות מאמץ הכנה מקדים של משקאות אספרסו. אל תשכחו כי מכונות אספרסו הן המכונות שכל אורח יבקש למצוא כשהוא בא לבקר אתכם ולכן ישנה חשיבות מכרעת להצבת מכונות אלה במשרדכם, ללא קשר לגודלו או סוגו.

    ראש אי-61  מול ראש בזרה קלאסי 

    ההבדל העיקרי בין מכונות עם ראש E61 למכונות בזרה עם ראש קלאסי -BZ הוא מהירות החימום. בהתבוננות ב 2 הגרפים נוכל לראות בכמה ראש ה- BZ יותר מהיר מה-E61 בכל מצבי החימום:

    בגרף הראשון אנו רואים השוואה ללא הפרעות:

    לאחר עשר דקות, מכונת ראש BZ מגיעה לטמפ' 52.5 מעלות צלזיוס ואילו מכונת ראש E61 מגיעה ל35.2 מעלות. זה אומר שBZ מגיע לעד כ50 אחוז יותר מעלות באותו משך זמן.

    בנוסף, BZ מגיעה ל79 מעלות לאחר 20 דקות ו30 שניות. על מנת להגיע לאותה הטמפ' מכונת הE61 צריכה לפעול במשך 35 דקות.

    מכונת קפה ואן טאץ !!! 

    אך איזה כיף של מוצר, אוהבים את המטבח שלכם? אם הוא קטן מאד...... כמה חבל המכונה הזאת לא בשבילכם......, אבל אם הוא בגודל ממוצע הוא מדליק? רחב? זה המוצר אל תוותרו עליו.

    פנויים להתפנק בבוקר על כוס קפה מושלמת חמה ועשירה, מליטה בריסטה תעשה לכם את הבוקר, המכונה מאפשרת לכם לקבל שתי כוסות קפוצינו ענקיות בלחיצה אחת בלבד! ניתן לבחור פולי קפה משתי אופציות הקיימות במיכל האחסון העליון, דבר ייחודי למליטה בלבד, והכל בפשטות ומהירות.

     

    בלוטוס Bluetooth - את המכונה ניתן להפעיל ישירות או דרך הבלוטוס בטלפון הנייד, אייפון או אנדרואיד בקלות רבה, למכונה פילטר מובנה במיכל המים המאפשר לשלוט באיכות המים ולקבל מים רכים להגנה על המכונה וכן לאיכות משופרת בקפה.

     

    לוח הבקרה במכונת הקפה של מליטה מאפשר לך לבחור כמה כוסות קפה, באיזה חוזק, עובי טחינה, איזה פולים בשימוש וכמות המים או גודל הכוס.

    ניתן לכוון מראש עשרים ואחת משקאות לפי שמות אנשים לקבלת משקה אישי, או לעבור לתפריט משקאות וללחוץ אישור לקבלת משקה לפי שם גנרי כמו למשל "קפוצינו, אספרסו, מקיאטו, לטה מקיאטו וכו'.


     Melitta Barista TS Smart Touch Display


    מיכל החלב הינו נפרד מהמכונה, נח וידידותי לשימוש. כל שצריך הינו לנתק את הצינורית במכונה מהמיכל ולהחזירו למקרר, ניתן לבצע ניקוי מהיר אוטומטי על ידי נעיצת הצינורית במגש הטיפות ולחיצה על אוקי, המכונה תבצע שטיפה מהירה וחמה של מערכת החלב למגש הטיפות, ממש נח וסטרילי לשימוש הבא.

    האפליקציה מאפשרת לך לשמור שמות משקאות אישים לפי כמויות חלב וקפה וכן טמפרטורה רצויה, ללא צורך חוזר ונשנה לכוון בכל פעם, כך שניתן להכין את הקפה האהוב עליך בלי לקום מהספא ...

    כמובן שצריך לרוקן כל 12 כוסות את מגש הטיפות, את זה האפליקציה עדין לא עושה...., לכן מומלץ שהמכונה תהיה סמוכה לאזור הכיור, או לדאוג לרוקן לפני  שהמגש מתמלא בעודף נוזלים, אבל מלבד זאת המכונה חכמה וידידותית ומאפשרת הכנה של קפה באופן מהנה על כל היבטיו.

     

    איך יוצא הקפה? ובכן מפתיע כמה טעים המשקה באופן כה נח בהכנה ביתית , אפילו מתחרה בלא מעט בתי קפה שאני נוהג לשתות בהם....! ללא ספק המכונה יוקרתית ולא זולה, ומיועדת למי שיכול להרשות לעצמו פינוק של מעל 6000 ₪ אבל בעצם אם נעשה חשבון על כל הכוסות שרכשנו מחוץ לבית כשלא הייתה לנו מכונה במבט מצטבר זה אפילו כלכלי, מכונת קפה מליטה בריסטה מומלצת ביותר !


    Melitta APP

    מקציפי חלב הופכים את החלב שאתם מייעדים להוסיף לקפה לחלב מוקצף בשלל דרכים המתאימות למשקאות קפה שונים. 

    המקציף אחראי ליצירת כתם החלב המפורסם במשקאות מקיאטו ולהכנת מרקם חלב מחוספס במשקאות קורטו וקפה הפוך. כמו כן, מקציפי חלב מסוימים עשויים להפוך את החלב לדמוי קצפת רב שכבתית של ממש. 

    אופן העבודה עם מקציפי חלב


    על אף כי עם המכשירים מתקבלים MANUALS מסודרים, רצוי לגשת לתפעולם עם ניסיון מעשי בהכנת קפה מסעדות. ההוראות שעל גבי המכשיר מכווינות כיצד מקציפים ואף מלמדות שיטות הקצפה שונות, אך הניסיון המעשי הוא הקובע בתחום ההקצפה: הזווית בה מנענעים את החלב כשהוא בכלי הקיבול ושימוש בכפתורים השונים לקבלת סוג ההקצפה הנבחר הן לא מיומנויות שנלמדות מהיום להיום. יחד עם זאת, חנויות מכונות קפה מפרסמות חומרי מידע בנושא: הדרכות, קטעי וידאו, ומאמרים כתובים, מהם ניתן ללמוד על שיטות ההקצפה השונות של המכשירים.


    בחירת מקציפי חלב


    חשוב לבחור את מקציף החלב בהתאם לקיבולת המכל של החלב ולפונקציות ההקצפה השונות. במידה ואינכם מכירים אותן, בדקו את המפרט הטכני ובחרו מקציפי חלב העונים לדרישות. רוב מקציפי החלב מיישמים את פונקציות ההקצפה המרכזיות להכנת קפה הפוך, קורטו, מקיאטו ושאר משקאות בהם ישנו חלב מוקצף. כאמור, מאד חשוב שהבחירה תיעשה גם בהתאם לפונקציות הקצפת החלב וגם בהתאם לגודל תא מזיגתו.


    מכשיר משולב: מטחנה, מקציף ומחמם


    לאלה מכם שרוצים לעשות קפה קומפלט במכונה אחת ניתן לרכוש מכשיר אשר יש בו גם מטחנה, גם מקציף חלב וגם חימום. המכשיר עובד עם שלושת היישומים העיקריים שיביאו אתכם להכין קפה באופן ידני ומאפשרים השלמת הכנת קפה במלואה משלב הפולים ועד שלב ההקצפה והחימום בגפכם. אם אתם לא רק אנשי קפה אלא גם אנשי הכנת קפה, מכשיר זה הוא בשבילכם. בדומה לבחירת מקציפי קפה, גם בחירת מכשירים משולבים כגון אלו מצריכים ניפוי על פי סוגי המשקאות המבוקשים (אספרסו או קפה או שניהם) ופונקציות ההקצפה והטחינה השונות. מאד מומלץ לקרוא מפרטים של מכשירים משולבים הכוללים מקציפי קפה ומטחנות על מנת לבחור את המתאים ביותר לצריכת הקפה שלכם.

    בין אם מכונת הקפה מיועדת לכנס או להצבה קבועה במשרד, ישנם כמה נושאים שחשוב מאד לדעת לפני שבוחרים את מכשיר הקפה שלכם

    בגדול, מכונות קפה מיועדות לקצר את דרך הכנת הקפה ללקוח גם מבחינת זמן וגם מבחינת מאמץ, אך דווקא חובבי קפה "כבדים" יבקשו, מרצונם המלא, להיעזר במכונה ידנית על מנת להשביח את התוצרים. בין אם אתם משתמשים במכונה אוטומטית ובין אם בידנית, חשוב להקפיד על חומרי קפה איכותיים: קפסולות קפה אם זו מכונת קפסולות ופולים ברמה גבוהה אם אתם הם אלו שטוחנים לבד את הקפה.

    כך תבחרו מכונות קפה למשרדים קטנים עם עובדים חובבי קפה


    במשרדים אלו הכי כדאי להציב מכונה ידנית. אם אתם מעט עובדים וכולכם התנסיתם בהכנת קפה ביתית, הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לבחור מכונת קפה עם מטחנת פולים. מכונה זו משמשת גם את בתי הקפה והיא מפיקה משקאות קפה טעימים במיוחד. חלק מהמכונות מכילות גם מנגנון הקצפת חלב. מאד מומלץ לדאוג לקנות תא ואקום נפרד על מנת שכאשר אתם טוחנים את הפולים, תמזגו אותם אליו ותשאבו עם משאבת ואקום את הגזים העודפים. בדרך זו יצרתם קפה ארוז בוואקום באופן ידני.


    כך תבחרו מכונות קפה למשרדים בינוניים גדולים


    במשרדים אלו אם יש ספק שלא צריך לעשות משהו – לא עושים אותו, אבל אם אין ספק והוא נגיש לכלל – עושים ובגדול. כזו היא בדיוק מכונת קפה 100% אוטומטית. המכונה אינה מצריכה ידע בטחינה והקצפה, אלא מבצעת את האלמנטים הללו בעצמה. המכונה מבוססת על אבקות קפה שנמזגו מקפסולות מקוריות, וכאשר הן נגמרות – חברת מכונות קפה יכולה למלא עבורכם. מכונות קפה אלה מכילות גם טס מזיגה עליו ניתן להניח את הכוס במהלך הכנת המשקה האוטומטית.


    מכונות קפה לכנסי ענק – הבחירה המושלמת


    בכנסים אלו, שנערכים בדרך כלל בגני בוטיק כמו "גני התערוכה" בתל אביב או באולמות שמחות רחבי יריעה, מאד מומלץ לדאוג להצבת מכונות קפה שיכולות להפיק גם משקאות אספרסו. 2 האסטרטגיות שלכם הן או להציב מכונה 100% ידנית עם טחינה והקצפה , בתפעול עובד בר טנדר מקצועי, או להציב מכונה אוטומטית שהאורחים יכולים להכין לעצמם בלחיצת כפתור.


    המכונות הפופולריות ביותר בסביבה העסקית – קפסולות


    קפסולות הן חומרי הקפה האיכותיים ביותר והקלים ביותר לתפעול. ניתן לשמור עליהן למשך חודשים רבים ללא קלקול, וזאת בשונה מפודים ופולים טבעיים. בנוסף, הן משרתות גם במכונות עם 100% אוטומציה וגם במכונות מזיגת קפסולות עצמאית. בראשונות המילוי מתבצע על ידי עובדי חברת מכונות קפה ובשניות העובדים הם שמזינים את המכונה.


    סוגי משקאות שכדאי לוודא שישנם במכונות העסקיות שלכם


    אספרסו (קצר, ארוך וכפול), הפוך, קפוצ'ינו, מקיאטו, קורטו ספרדי, אמריקנו, שוקו, ואפשרויות הגברת והפחתת חלב וסוכר. בכך, אתם מציגים לעובדים מגוון רחב של משקאות קפה והם יוכלו ליהנות מטעמים מרובים כשהם משתמשים במכונה.

    מטחנת קפה מהווה את המכשיר המרכזי בהכנת קפה ידנית. 

    היא זו אשר הופכת את הפולים שלכם לאבקת קפה מוכנה לשימוש. מאד חשוב לדעת כיצד לבחור מטחנת קפה כך שתתאים לסוג הכנת הקפה שאתם מבקשים ליצור בסביבתכם. ישנם אנשים אשר נוהג הכנת הקפה שלהם מיועד למעט אנשים לעומת מי שמכין כמויות גדולות, והמטחנות שנדרשות שונות זו מזו בהפעלה ובפונקציות שהן מניבות ללקוח.


    מטחנות להכנת קפה בסדרי גודל קטנים בינוניים


    מטחנות קפה אלה מיועדות להכנת כמות קטנה בינונית של קפה, ולכן נדרשים מעט פולים שיתהוו לאבקה. אנו ממליצים לטחון את הקפה בהתאם להיקף ההכנה. עבור פולים רבים נדרשת טחינה מהירה ועבור מעט פולים אפשר גם לטחון באופן איטי. מטחנות קפה עם בורר מצבים למהירות הטחינה הכי כדאיות לשימוש במצב זה. מזיגת האבקה לכוס או לכלי קיבול מהמטחנה – ידנית. מומלץ לעבוד עם כלי קיבול ליצירת ואקום: מכל פלסטיק עם משאבה לשאיבת גזים ממנו ליצירת ריק בתוך מרחב ה אבקה.


    מטחנות להכנת קפה בסדרי גודל גדולים


    מטחנות קפה אלה מיועדות להפעלה בקצבי טחינה מהירים, ולהגיע למהירויות שיא ברף המהירויות הגבוה שלהן. הן מיועדות לעבודה בסדרי גודל גדולים המאפיינים בדרך כלל בתי קפה וחנויות נוחות בתחנות דלק המשמשות כבתי קפה ועל כן צפויות לשרת קהל לקוחות גדול. אנו ממליצים לבחור במכונה שלא רק אלמנט הטחינה אלקטרוני אלא גם אלמנט המזיגה. מזיגה אלקטרונית מחישה גם את קצב הבאת האבקה לשימושכם, בעוד מזיגה ידנית מצריכה הפעלת ידית קפיצית שמשחררת בהדרגה את האבקה.


    המלצות לרכישת חומרי גלם למטחנות קפה


    חשוב לעבוד עם פולים איכותיים מטעמה של חברת קפה מקצועית המספקת מכונות קפה ופולי קפה מן המעלה הראשונה. מומלץ שאלו יהיו פולים של רשתות קפה בינלאומיות מוכרות בארץ ובעולם לאבטחת איכות חסרת פשרות במוצר הקפה הסופי שאתם מכינים. מומלץ לקנות כמויות סיטונאיות להוזלת מחירים אם אתם עובדים עם כמויות גדולות. מומלץ להגיע עם ספקית מטחנת הקפה או מכונת הקפה שלכם להסדר רכישת פולי קפה מוזל לפרק זמן ארוך. בדרך זו אתם חוסכים בהוצאות הקפה וגם נהנים ממנו כשהוא 100% זמין עבורכם!